Glutenfria frallor

Ingredienser:

50 g jäst

5 dl vatten

2 tsk salt

1 msk honung eller ljus sirap

1,5 dl havregryn

12-13 dl glutenfritt mjöl

 

Gör så här:

1.    Värm vattnet till 37°C (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och häll sedan vattnet i bunken och rör om till jästen har löst upp sig.

2.    Tillsätt salt, honung och havregryn. Rör om.

3.    Tillsätt mjölet i omgångar och rör om smeten hela tiden. Ta hjälp av en köksmaskin eller elvisp. Rör om och knåda tills degen är lite smått kletig. Lägg över en bakduk och låt degen jästa i 30 min.

4.    Ta upp degen på ett bakbord. Dela degen i 2 delar (om du gör en sats) och baka ut varje del till 12 st bullar så det blir totalt 24 st.

5.    Rulla varje bulle så den blir slät och fin. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper.

6.    Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter (eller lite mer) till nästan dubbel storlek.

7.    Pensla över ett ägg på bullarna och strö över sedan solrosfön, sesamfrön eller vallmofrön. Välj vad som ni tycker passar bäst.

Gärdda frallorna i mitten av ugnen på 250 °C i 6-8 minuter. 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: