Köttfärslimpa med fetaost
Idag serverades det köttfärslimpa med fetaost, bönpasta och äppelsallad.
800 g köttfärs
150 g fetaost
2 st ägg
1 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1 st gul lök
1,5 dl havregryn
salt,peppar och timjan
3-4 msk ajvar
Värm ugnen till 175 grader. Hacka löken. Blanda grädde, ägg, ajvar och kryddor i en skål, blanda i köttfärsen och löken till en jämn smet. Smula i fetaosten. Lägg över i en ugnsform. Ugnsgrädda i 30–40 minuter. Använder ni termometer är limpan klar vid 70 grader.
I salladen hade jag bladspenat, äpplen, avokado och solrosfrön. Använde olivolja, balsamvinäger, salt och peppar som dressing.
Hoppas de smakar!

Mmmmm vilka goda recept du har!<3