Blåbärsbullar

Ca 16 bullar
 
50 g jäst
5dl vatten
2 msk fiberhusk
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl kesella
1 dl blåbär
10-11 dl glutenfri mix
pumpakärnor
 
Värm vattnet till 37 grader ( fingervarmt). Lös jästen i vattnet och tillsätt fiberhusk, rapsoljan och honung.
Låt de svalna i 10 minuter.
Tillsätt salt,socker,kesella och mjölet. ( Använd bakmaskin eller elvisp) Tillsätt mjölet i omgångar så du hela tiden får en jämn deg. Vänd ner blåbären i degen .Ju mer man blandar desto mer blir brödet lila.
Arbeta degen ordentligt men något kladdig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Klicka ut degen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite pumpakärnor och låt bullarna jästa 20 minuter till. Sätt på ungen på 225 grader.
Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-12 minuter. 
 
 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: