Julmarknad

I helgen var vi på julmarknad på Gunnebo slott. Jag har aldrig varit där tidigare och hört så många pratat gott om Gunnebo. Julmarknaden var under mina förväntningar då jag hoppades på massa olika stånd med julpynt och julsaker. Tyvärr var det litet utbud. För övrigt mycket fin miljö och fint stället att vara på. Vi fick njuta av god risgrynsgröt och en mysig dag tillsammans. 
 
 

 
 
Det är svärmor som tagit dom fina bilderna.
 

Blåbärsbullar

Ca 16 bullar
 
50 g jäst
5dl vatten
2 msk fiberhusk
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl kesella
1 dl blåbär
10-11 dl glutenfri mix
pumpakärnor
 
Värm vattnet till 37 grader ( fingervarmt). Lös jästen i vattnet och tillsätt fiberhusk, rapsoljan och honung.
Låt de svalna i 10 minuter.
Tillsätt salt,socker,kesella och mjölet. ( Använd bakmaskin eller elvisp) Tillsätt mjölet i omgångar så du hela tiden får en jämn deg. Vänd ner blåbären i degen .Ju mer man blandar desto mer blir brödet lila.
Arbeta degen ordentligt men något kladdig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Klicka ut degen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite pumpakärnor och låt bullarna jästa 20 minuter till. Sätt på ungen på 225 grader.
Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-12 minuter. 
 
 


Blåbärs shake

Godmorgon! Ny vecka och nya möjligheter.
Dags för ett shakerecept igen, så att vi startar dagen på bästa sätt
 
2,5 dl sojamjölk
2-3 msk Herbalife F1 vanilj 
Massvis med frysta blåbär. 
 
Mixa allt i en mixer och njut. Ju mer blåbär och mindre vätska desto fastare blir konsistensen. Jag brukar göra mina smoothies så att de blir som yoghurt i konstansen.