After work

Startatde helgen med en AW tillsammans med mina arbetskollergor, samt ett litet adjö till Jocke som gjorde sin sista dag hos oss. Vi tillbrinagde aw på Clarion post där det var massvis med folk och bra stämmning. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Linus super goda müsli

Har gjort super god müsli som min kära bror har hittat på.  Det går att mixtra efter egen smak och byta ut till de man själv tycker om. 

 

Ingredienser

10 dl havregryn

4 dl bovete- eller hirsflingor (blanda gärna 50/50)

2 dl solroskärnor

1dl pumpakärnor

1, 5 dl hasselnötter grovhackade

1,5 dl valnötter ( funkar även med mandlar)

 

1,5 dl vatten

1 dl  honung

2 msk olja

1 msk malen kanel

1-2dl torkade aprikoser/tranbär eller annan torkad frukt som inte är allt för sockrad

1-2dl boveteflingor

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200° C.

Blanda havregryn, bovete/hirsflingor och solros/pumpakärnor i en långpanna. Grovhacka nötterna och blanda med grynen.

Blanda vatten, honung, olja och kanel. Se till så att honungen hinner lösas upp ordentligt i vattnet, värm i micro eller på spisen så löser det sig snabbare. Häll blandningen över flingorna och rör om.

 

Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden, ungefär var 7e minut.

Hacka frukten till mindre bitar om så behövs. Rör ner dem och ev boveteflingor i flingblandningen när den är klar i ugnen och står för att kallna. 

 

 

Göteborgsvarvet

Nu är det bestämt den 23 maj kommer jag och Electra springa Göteborgsvarvet. Jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på. Blir man utmanad så kan man ju inte tacka nej till det. Dessutom gör vi det för välgörenhet. I höstas cyklade jag till Prag tillsammans med Herbalife och samlande in pengar till utsatta barn i Afrika. Denna gång går bidraget till Clowner utan gränser. Det sägs ju att ett skratt förlänger livet. 
Det kommer bli en stor utmaning för mig då jag tidigare har sprungit 1 mil som längst och löpning är inte min starka sida. Jag hade hellre cyklat 17 mil, för då vet jag vad jag ger mig in på. Nu är det bara att se till att träna ordentligt och försöka undvika skador.