Rocky Mtn

Dag 7 och imorgon åker vi hem. Igår när vi vaknade och skulle äta frukost så kom Tammy som har hand om stället och sa att det hade kommit 3 väskor med skidor. Alla vi 3 blev riktigt glada och tänkte äntligen får vi åka på våra egna skidor. Men den tanken försvann nästan med en gång när vi fick se att det bara var en väska som var våran och det var mina skidor. Dem andra 2 väskorna innehöll snowbords. Så de hade vi i alla fall fått en väska. Men vi åkte i alla fall till Vail igen, för vi tycket om det stället. Första dagen som det var kanon väder. Solen värmde på oss och det var riktigt skönt. Vi ägnade hela dagen till att åka puder snö och det var riktigt häftigt. Jag har aldrig varit så trött efter ett skidpass som då. Det sög riktigt i benen. Dagen blev riktigt lyckad och när vi kom tillbaka till hotellet var vi alla lite solbrända i ansiktet eller mer röd brända. Vi fick ett nytt besked att pappa hade fått sina skidor nu, men det fattades fortfarande en väska med Linus skidor.

Idag var vår sista skid dag och vi åkte till Keystone. Det var den bästa dagen av alla. fortfarande kanon väder och runt - 8 grader nere på marken, runt - 14 på topparna. Vi kom i väg ganska tidigt och packade bilden med alla våra väskor eftersom vi inte skulle bo kvar på det hotellet mer. Vi bestämde oss för att åka till 2 och sedan åka till Denver för att checka in på det nya hotellet, duscha snabbt och sen ut och shoppa en sväng. Vi lyckades riktigt bra med de och alla var mycket nöjda när vi kom tillbacka. Nu längtar jag faktiskt hem och det ska bli så skönt. Det har varit en underbar resa och den kommer jag att minnas väl. Tack pappa!!

Nej, nu ska vi ta och sova för vi ska upp tidigt för att hinna med en sväng shopping innan vi sätter oss på planet hem.Puss och Kram

image146

image147

image148

Don't be shy, kiss the lift gard !

Det bara snöar, snöar och snöar. Dem säger att de inte har varit så här mycket snö på över 30 år. Det är runt -5 nere på marken, och solen har knappt visat sig. Bara första dagen vi kom hit. Nu är vi inne på dag 4 och kvällen börjar närma sig. Vi har fortfarande inte fått våra skidor än, pappa har ringt och dem har ingen aning om vart de är. Lite synd för jag tycker inte alls om de skidor som jag har hyrt och jag vill ha mina egna skidor. Idag har vi varit i Vail och åkt hela dagen. Första gången i mitt liv jag testade på att åka puder snö. Det var en upplevelse, först så hatade jag det, för att jag bara vurpa hela tiden. Så fort man slappnade av lite så gick skidorna åt var sitt håll. Men efter ett tag var de riktigt roligt och de gick så lätt på ett sätt. Man bara flög ovanför snön. När vi hade åkte ner från en lång backe och skulle ta liften upp igen så står de på en skylt bredvid liften. Don't be shy, kiss the lift gard! Och på andra sidan står de små oskyldiga killar runt 23 år och väntar på en puss. Man höra alla amerikaner säga It's awesome hela tiden när något är riktigt häftigt och de hör man ganska ofta. Alla är så trevliga och det är trevligt för de är så vänliga och hjälper gärna till. Idag har vi träffat ganska många svenskar som man har hälsat på och pratat lite med. Det var till och men en snygg liftvakt som var svensk och jobbade där. Imorgon säger dem att de ska bli sol och uppehåll, så de hoppas vi på. Har slutat med pencelinet idag med. Riktigt skönt.  Det var väl de som har hänt idag.


Seee you

Lisa

image150

image151

image152

image153

Skidbacken

Igår kom vi äntligen ut i skidbacken. Fast vi har fortfarande inte fått vara skidor, så vi fick ta å hyra. Vädret var väl inte de bästa men solen kom fram ibland, men mest snö fall och blåst.  Jag var klantig och gjorde första vurpan, så jag är lite mör idag. Det märks att vi är på högre höjder, luften är mycket tunnare, och torrare så ibland känns det som det inte finns någon luft att andas. Det är ungefär -14 uppe på toppen och -2 nere. Vi var ganska trötta när vi kom tillbaka till hotellet. Så vi åkte i väg och käkade på kvällen sen var de bara att hoppa i säng och så somnade man med bums. Idag håller vi tummarna på att vi har fått våra skidor. Klockan är nu 8 så vi ska snart äta frukost och så blir de en ny skid dag i nya backar.


ha så kul


Puss- Liiiiiisa

image154

image155
image156